Over ons

Ons verhaal

Mint Tower Capital Management is in 2010 opgericht door een team van 4 zeer ervaren derivatenhandelaren van ABN AMRO.

Op 4 april 1978 werd in Amsterdam de eerste Europese optiebeurs opgericht. Het werd het Europese centrum voor het maken en verhandelen van opties. Dit trok getalenteerde internationale professionals aan en fungeerde als broedplaats voor nieuw talent.

In deze periode werden enkele zeer succesvolle handels- en arbitragebedrijven opgericht. De 4 oprichters van Mint Tower Capital Management en het merendeel van de senior teamleden kwamen uit dezelfde talentenpool. Aan de Amsterdamse Optiebeurs hebben zij, middels de handel voor eigen rekening en risico, hun sporen verdiend. Eind jaren ’90 waren zij gezamenlijk werkzaam op de afdeling Global Equity Derivatives van ABN AMRO Bank N.V.

Eind 2010 werd het Mint Tower Arbitrage Fonds gelanceerd met een startkapitaal van 10 miljoen euro (waaronder een substantieel deel van de partners). De afgelopen jaren is Mint Tower Capital Management uitgegroeid tot een fonds met op dit moment een 45 tal specialistische medewerkers in Amsterdam. De gestage groei van het beheerd vermogen is tot stand gekomen door de stabiele performance waarbij er, onder allerlei verschillende marktomstandigheden, zeer constante rendementen zijn gegenereerd en er bijna elk kalenderjaar een positief rendement behaald is.

Onze Visie

De visie van Mint Tower Capital Management is de volatility (beweeglijkheid) van financiële markten te gebruiken om consistente, ongecorreleerde en voor risico gecorrigeerde positieve rendementen te genereren, ongeacht de richting van de markt.

Mint Tower Capital Management

Het hele team van Mint Tower Capital Management bestaat uit meer dan 40 toegewijde werknemers.
Wij stellen u graag de partners en het senior management voor

Onze naam

De naam ‘Mint Tower’ is een verwijzing naar de Munttoren in Amsterdam. In het aangrenzende wachthuis werd in de 17e eeuw ‘munt geslagen’. Amsterdam was in de 17de en 18de eeuw hét wereldcentrum van de handel in edele metalen.

In 1672 verklaarden zowel Engeland als Frankrijk aan Nederland de oorlog. Franse troepen bezetten een groot gedeelte van het land waardoor het niet langer mogelijk was goud en zilver te transporteren naar de muntplaatsen Dordrecht en Enkhuizen. Om veiligheidsredenen is de Munttoren vanaf dat moment de plek geworden waar munt werd geslagen.

Mint Tower Capital Management streeft hetzelfde doel na als de Munt in de 17e eeuw: een veilige haven zijn voor toevertrouwde gelden.

Mint Tower Capital Management

Beursplein 5
1012 JW Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31-(0)20-7977610

Document Center

Klik hier om naar het Document Center te gaan.
Click here for the Document Center Professionals.

Mint Tower Capital Management BV heeft een vergunning als beheerder van een beleggingsinstelling (art. 2:65 Wet op het Financieel Toezicht) en staat als zodanig onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Mint Tower Capital Management is opgenomen in het register van de AFM.

Mint Tower Capital Management BV has obtained a license as alternative investment fund manager (article 2:65 Financial Supervision Act). It is therefore regulated by the Authority for the Financial Markets (AFM) and the Dutch Central Bank (DNB). Mint Tower is included in the AFM register.