Ramon Heusen

Ramon Heusen is partner bij Mint Tower Capital Management. Ramon vindt het leuk dat veel vrijheid wordt gegeven aan de, vaak nog jonge, medewerkers. Samen met de snelheid waarmee er kan worden beslist zorgt dit er mede voor dat Mint Tower een unieke propositie aan haar klanten kan bieden.

Ramon is sinds 1993 werkzaam in de financiële sector. Na een start bij de ABN AMRO Retail bank stapte hij over naar Private Banking als Sales Trader. Hier adviseerde hij vermogende beleggers in derivaten, aandelen en obligaties. In 1999 vervolgde hij zijn carrière binnen de Investment Bank van ABN AMRO en handelde hij als Market Maker in aandelenderivaten op de Amsterdamse Optiebeurs. Hier was hij verantwoordelijk voor het afgeven van prijzen in de Technologie Sector en voor het voor de bank aanhouden van posities voor eigen rekening en risico van de bank. In 2001 werd hij Senior Trader op de Convertible Arbitrage desk. Twee jaar later werd hij Co-Head van deze desk. Na een succesvolle start was hij verantwoordelijk voor de transformatie van deze desk naar de Principal Strategies Group, die de posities binnen de Equities divisie van ABN AMRO beheerde. Met name op het gebied van Volatility Arbitrage, Credits en Convertible Arbitrage. In 2007 werd hij benoemd tot Executive Director. Na de overname van ABN AMRO heeft Ramon nog tot 2010 voor Royal Bank of Scotland gewerkt in dezelfde functie, alvorens hij in 2010 startte met het oprichten van Mint Tower Capital Management.

Mint Tower Capital Management

Beursplein 5
1012 JW Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31-(0)20-7977610

Document Center

Klik hier om naar het Document Center te gaan.
Click here for the Document Center Professionals.

Mint Tower Capital Management BV heeft een vergunning als beheerder van een beleggingsinstelling (art. 2:65 Wet op het Financieel Toezicht) en staat als zodanig onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Mint Tower Capital Management is opgenomen in het register van de AFM.

Mint Tower Capital Management BV has obtained a license as alternative investment fund manager (article 2:65 Financial Supervision Act). It is therefore regulated by the Authority for the Financial Markets (AFM) and the Dutch Central Bank (DNB). Mint Tower is included in the AFM register.